Koffieochtend

Waarom een koffieochtend?

Het is een laagdrempelige bijeenkomst waarbij er informeel verschillende onderwerpen besproken kunnen worden. Tijdens deze koffieochtend creëren we verbindingen tussen ouders en de school, dit draagt bij aan de ouder betrokkenheid. Ouders zitten niet altijd op een avondvullend programma te wachten, maar willen wel de kennis opdoen over bewust en veilig internet. Daarom kan de koffieochtend een geweldig alternatief zijn voor een ouderavond. U kunt dit ook met een bepaalde regelmaat en verschillende thema´s organiseren.

Het kan gaan over verschillende onderwerpen, zoals samen online zijn, leren gamen, gebruik van social media of online pesten, grooming en sexting.
Ouders kunnen zelf ook aangeven welke onderwerpen zij willen bespreken.

Voor wie is deze koffieochtend?

U kunt deze ochtend organiseren voor alle ouders en betrokkenen van uw school. U kunt er ook voor kiezen om andere geïnteresseerden ook uit te nodigen. Deze bijeenkomst is prima geschikt voor primair en voortgezet onderwijs.

Aanpak

Deze  koffieochtend kan bij u op school of in uw organisatie plaatsvinden. Dit kan in kleine groepjes, maar ook een grotere aanpak is goed mogelijk.

Opzet

We gaan in gesprek met behulp van stellingen. Vanaf 10 personen werken we in kleinere groepjes. Elke groep krijgt een stelling, waarover zij in discussie gaan.  Na afloop van de discussies worden de meningen met de andere aanwezigen gedeeld.

Alternatieven zijn mogelijk

Het kan zijn dat deze informele aanpak u wel aanspreekt, maar  onvoldoende deelnemers verwacht omdat er in de ochtend vaak door ouders gewerkt wordt. Of u wilt geen koffieochtend, maar een ontmoetingscafé waarin deze opzet ook wel perfect past. Dat kan natuurlijk ook. Vraag naar de mogelijkheden.

  • Resultaat

    • Er is meer betrokkenheid bij uw school
    • Ouders leren elkaar op informele wijze kennen
    • Zij krijgen en delen kennis waar die past bij het opvoeden in de huidige tijd.

Plaats

Deze koffie wordt in midden Nederland gegeven.

Tijdsinvestering1,5 uur
Kosten€ 95,00