Loverboys & grooming

Waarom de ouderavond loverboys & grooming?

In Amerika zegt men: Sex sells. Jongeren die pikante foto’s of filmpjes van zichzelf delen, staan niet altijd stil bij de gevolgen hiervan. Het gebeurt zeer regelmatig dat die foto’s bijzonder snel door de gehele school gedeeld zijn. Het heeft weinig uitleg nodig om te beseffen dat die foto niet binnen de schoolmuren blijft. Het delen van deze foto’s is strafbaar, maar daar trekt schijnbaar niemand zich iets van aan.

De gevolgen kunnen enorm zijn.  Maar ook zonder dit soort foto’s kunnen jonge meisjes en jongens slachtoffer worden van onzedelijk gedrag.

Grooming is daar een voorbeeld van. Een pedofiel die gebruikt maakt van internet om contacten te maken en grenzen te verleggen. Het uiteindelijke doel hiervan is seksueel contact met het slachtoffer.

En dan loverboys, het lijkt wel een hype. Bijna dagelijks komt er wel iets voorbij in het nieuws. Het is gemakkelijk geld verdienen en het risico om opgepakt te worden is kleiner dan bij andere criminaliteit. De slachtoffers worden enorm beschadigd, fysiek en mentaal. De tijd van cadeaus kopen, ligt al ver achter ons. Er wordt met heel veel meiden online contact gelegd en als er een reageert, dan is dat voor hem potentiële handel.

Voor wie is de ouderavond loverboys & grooming

Deze avond is bedoeld voor ouders van kinderen in groep 7 & 8, en jongeren van het middelbaar onderwijs, maar ook voor professionele opvoeders en hulpverleners.

Aanpak

Voorafgaand aan de ouderavond loverboys & grooming nemen we contact op over inhoud en actualiteiten.

Opzet

Met een interactieve presentatie ontdekken ouders hoe het verleiden gebeurt en waarom jongeren foto’s van zichzelf delen. Het verleggen van grenzen en de rol die een loverboy speelt. En het vergroten van de weerbaarheid van de jongeren, waarbij eigenwaarde een belangrijke rol speelt. We werken met voorbeeldsituaties om de discussie los te krijgen en om ouders actief te laten nadenken over hun eigen rol hierin.

  • Resultaat

    • Ouders zijn zich bewust van het feit dat pubers niet altijd de gevolgen van hun handelen kunnen inzien
    • Ouders weten hoe de strategie van loverboys is
    • Ouders weten welke enorm belangrijke rol zij daarin spelen
    • Ouders hebben tips om mee te nemen in de mediaopvoeding

Plaats

Deze ouderavond wordt in heel Nederland gegeven.

Tijdsinvestering2 uur met 10 minuten pauze
Kosten€ 335,00 excl. reiskosten en B.T.W.