Leerkracht & Professionele opvoeder

U bent leerkracht en werkt met veel plezier met kinderen of jongeren. U leert hen van alles en nog wat, zodat zij klaar zijn voor de toekomst. Hoeveel wordt er door gebruik gemaakt van internet? Gebruikt u het digibord met bijbehorende software, en laat u ook filmpjes zien, waarin lastige leerstof op een leuke manier uitgelegd wordt?

Kinderen groeien op in een online wereld. Als leerkracht en professioneel opvoeder kunt u niet achterblijven en waarschijnlijk wilt u dat ook niet. Internet zal in de toekomst zo mogelijk nog meer verweven worden in ons dagelijks leven. De kinderen van nu, moeten bewust van alle online mogelijkheden zijn en vaardigheden ontwikkelen om deze op goede wijze in te zetten. Daarmee geeft u uw leerlingen een stevige basis voor de toekomst. Om leerlingen te kunnen begeleiden moet u eerst weten waar zij mee bezig zijn. Welke apps zijn er op dit moment interessant, wat delen zij en waarom vinden zij dat zo leuk. Wanneer u dit weet, kunt u internet ook tijdens de lessen kunnen inzetten. Dit gebruikt u om de vaardigheden van de kinderen te verbeteren, maar ook om lessen interessant te maken.

Wanneer een kind ergens mee zit, dan zal hij of zij ook eerder naar u toe komen omdat u weet wat er gebeurt op internet. Juist dat is uw meerwaarde als leerkracht & professionele opvoeder.

Ons aanbod