Ouderavond; creëer betrokkenheid en deel kennis.

Ouders weten niet altijd hoe zij hun kinderen kunnen begeleiden op internet. De ontwikkelingen gaan razendsnel en sommige ouders weten niet waar de kinderen mee bezig zijn. Toch is het goed om ze te blijven volgen, grenzen aan te geven en te laten weten dat zij altijd bij ouders en verzorgers kunnen aankloppen met vragen of ervaringen. Ook wanneer een ouder geen interesse in social media en gamen heeft, is het goed om te weten wat er speelt.  De online wereld is groot en berichtgeving gaat bijzonder snel. Dat is leuk, maar minder leuk nieuws deelt zich zo mogelijk nog sneller.

Ieder ouder vindt wel iets van deze online ontwikkelingen. Sommigen omarmen het, en zijn zelf ook heel veel online. Anderen vinden verlangen juist terug naar vroeger. Waardoor er ook wel geklaagd wordt over asociaal gedrag en gevaren zoals bijvoorbeeld online pesten. Ook met betrekking tot het gebruik van internet is opvoeding belangrijk.  Ouders en verzorgers staan er niet altijd bij stil dat zij hierin veel kunnen betekenen. Vergelijk het met leren fietsen. Wanneer een jong kind net op de fiets over straat zwabbert, laten we hem ook niet alleen naar school gaan. Er zijn onderweg allerhande gevaren en regels die kinderen onder begeleiding onder de knie krijgen. Als voor kinderen de hele wereld beschikbaar is, dan willen we daar ook graag wat in bij kunnen sturen. Als kinderen dan wat ouder worden, dan is de begeleiding anders, maar zeker niet minder belangrijk.

Om ouders een kijkje te bieden in deze bijzondere wereld en handvatten te geven voor de mediaopvoeding, kunt u een ouderavond reserveren. Zoek een ouderavond met het thema  dat voor uw school het meest relevant is.Kunt u geen keuze maken? Neem dan contact op, een ouderavond op maat is uiteraard ook mogelijk.

Ons aanbod: