Puberteit of puberstrijd?

Waarom een ouderavond Puberteit of puberstrijd?

De pubertijd is voor veel jongeren en hun omgeving een nogal turbulente tijd. Het lichaam verandert zichtbaar, hormonen klotsen door het lichaam, de ontwikkeling van het puberbrein staat ook niet stil. Kinderen willen meer vrijheid en lijken soms al bijzonder verstandig, zelfstandig en volwassen.  Op andere momenten kunnen zij weer bijzonder heftig reageren. Ouders zoeken naar manieren om het thuis toch gezellig te houden en vragen zich af hoe hun kinderen daarin begeleid kunnen worden.  We kijken wat er allemaal gebeurt in de puberteit en het puberbrein. Wanneer ouders weten waarom hun kind op een bepaalde manier reageert, zal er meer begrip zijn, en zal het begeleiden soepeler gaan.

Voor wie is deze ouderavond

De ouderavond ‘Puberteit of puberstrijd’ is geschikt voor ouders van leerlingen van groep 7 & 8 van de basisschool en leerlingen van het middelbaar onderwijs, maar ook voor professionele opvoeders en hulpverleners.

Aanpak

Voorafgaand aan de ouderavond nemen we contact op over inhoud en actualiteiten.

Opzet

Met een interactieve presentatie krijgen ouders een realistisch beeld van wat er tijdens de pubertijd gebeurt en wat er in het hoofd van hem of haar omgaat.  We starten met een korte quiz, over pubers, pubertijd en de leefwereld waarin zij zich op dit moment bewegen.  Vervolgens gaan we even terug in de tijd; ‘hoe was uw pubertijd?’ Uiteraard wordt de ontwikkeling van het puberbrein besproken en sensaties die pubers graag zoeken.  Jongeren zijn geweldig, en dat krijgt tijdens deze ouderavond de aandacht!

  • Resultaat

    • Ouders weten min of meer hoe het puberbrein zich ontwikkeld
    • Ouders zijn bewust dat hun kind soms niet anders kán reageren
    • Ouders weten dat begeleiding en opvoeding nu juist heel belangrijk is

Plaats

Deze ouderavond wordt in heel Nederland gegeven.

Tijdsinvestering2 uur met 10 minuten pauze.
Kosten€ 335,00 excl. reiskosten en B.T.W.