Ouderavond Gamen tot je erbij neervalt

Waarom de Ouderavond Gamen tot je erbij neervalt?

Over gamen wordt vaak behoorlijk negatief gedacht. Hele dagen vermaken kinderen zich met een beeldscherm. Games worden door ouders vaak gezien als verslavend en soms zelfs gevaarlijk. Er wordt immers in veel games veel geschoten, gemoord en andere agressieve activiteiten ontplooid. En wanneer u wilt eten, dan is er geen tijd, want er moet eerst moet de strijd uitgevochten worden.  Gamen neemt een steeds grotere plaats in van veel kinderen. Hoe reageert u wanneer uw kind gamen belangrijker vindt dan school en huiswerk of afspreken met vrienden?

Zijn games dan echt zo slecht? Nee, absoluut niet, veel games zijn leuk en er is genoeg leuks over te vertellen. Games zijn prachtig gemaakt, ze zijn uitdagend, kinderen leren er veel van en ook in veel games ontmoeten zij ook mensen uit verschillende landen.

Tijdens de ouderavond Gamen tot je erbij neervalt gaan we in op de voor- en nadelen van gamen. Wilt u ontdekken hoe kinderen begeleid kunnen worden naar een gezond gamegedrag? Dan is deze ouderavond bijzonder geschikt.

Voor wie is deze ouderavond

De Ouderavond Gamen tot je erbij neervalt is geschikt voor ouders van primair en middelbaar onderwijs, maar ook voor professionele opvoeders en hulpverleners.

Aanpak

Voorafgaand aan de Ouderavond Gamen tot je erbij neervalt nemen we contact op over inhoud en actualiteiten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen.

Opzet

Met een interactieve presentatie worden ouders meegenomen in de digitale leefwereld van de kinderen. Er wordt een quiz gehouden om kennisniveau  in te schatten, maar ook om de interactie te starten.  Vervolgens gaan we door naar de kracht van games, hoe werken zij eigenlijk en wat maakt het zo aantrekkelijk? Juist het benoemen van het plezier en de uitdagingen in de games opent de ogen van veel ouders. Uiteraard bespreken we ook de minder prettige kant van games. Hierdoor kunnen  ouders richting geven aan de mediaopvoeding.

  • Resultaat

    • Ouders kennen de uitdagingen, kansen en bedreigingen van games
    • Ouders weten dat begeleiding en opvoeding hierin echt belangrijk is
    • Ouders weten ook hoe zij die begeleiding kunnen bieden.

Plaats

Deze ouderavond wordt in heel Nederland gegeven.

Tijdsinvestering2 uur met 10 minuten pauze.
Kosten€ 335,00 excl. reiskosten en B.T.W.