MeerMediawijs, meer mediawijsheid sinds 2011

Ik ben Ingrid Luk, sinds 2011 eigenaar van MeerMediawijs. Hierin houd ik me vooral bezig met het geven van:

·       Lessen;

·       Mediacoaching

·       Ouderavonden

·       Persoonlijke computerhulp

·       Presentaties

En bijna alles is gericht op bewust, veilig & actief omgaan met internet.

Hoe ontstond MeerMediawijs.

In 2010 las ik voor het eerst iets over de functie van Mediacoach. De inhoud sprak me zo aan, dat ik me daar in wilde verdiepen. Het leek me een geweldig beroep. Je komt met vele verschillende mensen in contact. En daarnaast vond ik alle internetontwikkelingen razend interessant.

In 1998 wilde ik nog eens een postorderbedrijf beginnen voor speelgoed. Waarbij internet een belangrijke rol zou spelen. Na veel onderzoek merkte ik dat speelgoedleverancier er helemaal niet voor open stonden.

Dus zocht ik weer een baan naast mijn gezin. Dat werden administratieve functies bij verschillende bedrijven.  Ik heb daar veel geleerd op gebied van ondernemen en ‘staan voor wat je biedt.’ Dat is zeker in deze branche erg belangrijk. Ik lever immers geen produkten, maar kennis en kunde en enthousiasme.

Naast mijn werk ging ik naar de NOMC. En na het behalen van het diploma zegde ik mijn baan op, om als zelfstandig mediacoach aan het werk te gaan.

Dat was een pittig, maar vooral een interessant en leerzaam traject, waar ik nu de vruchten van pluk.

Ik vind het leuk om mensen te helpen en ondersteunen, met iets waar zij ook echt wat aan hebben. Kinderen en jongeren groeien op met internet, maar ouderen niet. Daarom heb ik mijn focus breed ingezet. Iedereen moet mee kunnen doen in deze maatschappij. En dan is het, op een goede manier gebruiken van internet een belangrijke factor.

Als zelfstandig MediaCoach kan ik met een frisse blik vaste patronen binnen een organisatie onderkennen. Bovendien kan ik me volledig richten op het vak Mediawijsheid. Hierdoor kunnen de doelstellingen niet ondersneeuwen door overige functiegerichte taken. Dit geeft mij als MediaCoach een belangrijke focus.’

Kortom:  MeerMediawijs, meer mediawijsheid sinds 2011.