Puberteit of puberstrijd

Pubers

Een tijd geleden werd ik gevraagd een ouderavond over het puberbrein te geven. Ik vroeg of het de bedoeling was om het gebruik van internet bij dit onderwerp te betrekken. Maar nee, het zou puur om het puberbrein gaan. Ik heb er wel even over nagedacht, want ik wil wel iets goed neerzetten. Maar gelukkig heb ik mijn jeugdig enthousiasme behouden en deze opdracht aangenomen. Deze school wilde mij als spreker, ik hoefde alleen nog even de opzet van deze avond met hen te delen.

Puberteit of puberstrijd

Ik besloot het thema puberteit of puberstrijd  te gebruiken. Waarin het boeiend is om te ontdekken waarom jongeren zijn zoals zij zijn. Ik stuurde mijn opdrachtgever de opzet, zoals ik hem  voor deze ouderavond bedacht had.  Deze opzet werd goedgekeurd. Nu was het aan mij om me in te lezen over dit onderwerp. Het puberbrein is machtig interessant. Maar heeft ook veel termen, waarvan ik als bezoeker van deze avond na enkele minuten al af zou haken. Dus ben ik me vooral gaan richten op de praktijk. Waarbij vragen naar voren komen als: waarom kan ik het ene moment een prima gesprek voeren met mijn kind en waarom is er dan toch niks voor nodig om hem te doen omslaan in woede en irritatie? Waarom weet hij wel de data van vakanties en mooie feesten, maar hoor ik een dag te voren over een werkstuk dat vier keer voor het rapport meetelt? En dan toch nog een stukje internet; hoe  houden we het gezellig aan tafel zonder elke dag weer de strijd over het mobieltje naast het bed. Uiteraard kwam de rol van de ouders ook aan de orde. Daarbij was wel een mooie eyeopener toen de vraag kwam: waar denkt u aan, wanneer u het woord PUBER hoort. Wanneer tieners weten hoe hun ouders over een puber denken…en dat terwijl pubers echt leuk zijn!

Het werd een leuke en zinvolle avond.

 

Laatst vertelde ik over mijn werk als mediacoach. Toen kwam deze ouderavond ook ter sprake. Ik merkte dat ik er heel enthousiast van werd, toen ik er over vertelde. Pubers zijn immers ontzettend leuk!

 

Daarom heb ik deze ouderavond in mijn aanbod opgenomen onder de titel Puberteit of puberstrijd. Wilt u hier meer over weten? Klik hier of bel 06-81635964.

 

puber_loesje01

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *