Workshop ‘Social media op school’

Waarom een workshop ‘social media op school’?

Hoe bereikt uw school de ouders? En hoe maakt u reclame voor potentiële leerlingen? Voldeed een aantal jaar geleden de site en een nieuwsbrief nog, nu zijn er meer middelen nodig om uw communicatie doelen te bereiken. En gelukkig zijn die middelen er. En dan zijn die nog gratis ook. Mooier kan het niet. Maar het moet wel goed opgezet worden. Waar zit de doelgroep en hoe worden er zaken gecommuniceerd. Ook is het belangrijk om te weten wat er over de school gedeeld wordt. Welke foto’s kunnen we wel plaatsen en wat niet. Op social media lijkt het alsof alles gewoon gedeeld mag worden, maar dat is nog steeds niet zo. En als school is het goed om echt van bewust te zijn. Dan het privégebruik van social media door leerkrachten. Elk leerjaar zijn er ouders en leerlingen die leerkrachten op internet opzoeken en een vriendenverzoek sturen. Daar zitten twee potentiële nadelen aan. Wanneer het profiel van de leerkracht niet goed afgeschermd is, dan liggen alle privéfoto’s van die leerkracht op straat. Daarnaast kunnen online vriendschappen de professionaliteit van de leerkracht ondermijnen.  Genoeg stof om met elkaar over na te denken en als organisatie een lijn in te trekken, wat gebeurt er wel en wat niet.

Voor wie is deze presentatie

De presentatie  ‘social media op school’ is geschikt voor iedere professionele opvoeder.  Leerkrachten, mentoren, interne begeleiders, remedial teachers, communicatiemedewerkers op school, conciërges etc. die wil weten hoe social media voor de school kan laten werken en hierover met het team afspraken wilt maken, hoe er professioneel met social media omgegaan kan worden.

Aanpak

Voorafgaand aan de presentatie onderzoeken we de online voetsporen van de school. Daarnaast  nemen we contact op, zodat u een workshop op maat krijgt. Groepsgrootte tot ca. 15 personen

Opzet

Tijdens de introductie van deze workshop, worden de leervragen van de deelnemers geïnventariseerd. Deze leervragen worden direct in deze workshop meegenomen.  Om op te warmen starten we met het testen van de huidige kennis van de leerkrachten. Verschillende logo’s van platformen, termen en interessante weetjes komen in deze quiz naar voren.  Vervolgens gaan we dieper in op social media en de kansen die het voor de school biedt. We bespreken ook hoe de school om kan gaan bij negatieve uitingen op internet. Ten slotte wordt er met de groep online gedragsregels gemaakt.

 • Resultaat

  • Weten waarom social media een geschikte tool is voor de school
  • kennen de kracht van social media
  • Kennen mogelijkheden zoekfunctionaliteiten op internet
  • Weten hoe social media in het communicatieplan ingezet kan worden
  • Weten hoe privé en werk juist op internet gescheiden kunnen blijven

 Zorgt u voor:

Beamer, scherm, geluid en computer/laptop en internetverbinding. Wanneer u hier niet over beschikt, meld dit dan bij uw aanvraag. Dan wordt het voor u geregeld.

 Plaats

De workshop  ‘social media op school’ wordt in heel Nederland gegeven.

Tijdsinvestering1,5 uur
Prijs € 185,00