Cyberpesten; maak er een punt van!

Wat is cyberpesten?

Internet is geweldig. Chatten, gamen en foto’s en filmpjes delen. Met de komst van mobiel internet, zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos. Zij kunnen overal en altijd online zijn. Dat is leuk en gezellig, want er spelen zich heel veel leuke dingen af op internet. Maar al deze mogelijkheden bieden ook weer kansen om anderen te pesten. Een filmpje in de douche is zo gemaakt. Of in de groepsapp uitgescholden, bedreigd of structureel genegeerd worden. Cyberpesten in de sport past niet bij een veilig sportklimaat.

Als vereniging kunt u hier iets aan doen.

Het vervelende is dat cyberpesten bijna onzichtbaar gebeurt. Alles gebeurt via internet en gaat 24 uur per dag, 7 dagen in de week door.  En om het extra moeilijk te maken, is er soms op de training niets van te merken.  Hoe kunt u daar als vereniging toch zicht op krijgen en herkent de signalen wanneer er gepest wordt? En wanneer u merkt dat er gepest wordt, weet u dan wat u kunt doen? Zijn er mogelijkheden om het pesten te voorkomen? Wanneer u een antwoord wilt op deze vragen, reserveer dan deze presentatie ‘Cyberpesten. maak er een punt van!’

Voor wie is deze presentatie

De presentatie Cyberpesten, maak er een punt van! is geschikt voor sportbestuurders, sportbonden, sportplatforms en gemeenten, andere koepelorganisaties met sport en veilig sportklimaat als hoofdthema. Iedereen die met sport te maken heeft, en wil leren hoe cyberpesten werkt, wat er tegen te doen is en zelfs hoe het wellicht te voorkomen is.

Aanpak

Voorafgaand aan de presentatie ‘Cyberpesten, maak er een punt van!’ hebben we contact over de deelnemers,  inhoud en actuele zaken. We bespreken vormen van social media worden er door de jongeren gebruikt. Met voorbeelden en toelichting gaan we dieper in op het pesten.  Zou u het herkennen en waar kan iemand naar toe, wanneer het hem of haar overkomt. Welke maatregelen kunnen er genomen worden.

Opzet

Met een interactieve presentatie starten we met bewust en veilig internetgebruik. Vervolgens gaan we dieper in op de wijze waarop er gepest wordt. Welk wapenarsenaal wordt er ingezet en hoe gaat dit in zijn werk. We bespreken hoe online pesten ontstaat en hoe kinderen zich weerbaar kunnen opstellen. Er wordt ook aandacht besteed aan de rol van de toeschouwers en meelopers. Daarna gaan we dieper in op stappen die de vereniging kan nemen om online pesten te herkennen, bespreekbaar te maken en te voorkomen.

Resultaat

  • Na deze presentatie:

    • U weet hoe u het op de agenda van uw organisatie of vereniging kunt plaatsen
    • U heeft kennis van de vele mogelijkheden waarop online pesten mogelijk is
    • U weet dat het voorkomen van online pesten bijdraagt aan een veilig sportklimaat,
    • U weet wat u kunt doen wanneer er toch iets plaatsvindt

Locatie

Deze presentatie wordt door heel Nederland gegeven

Belangrijke informatie

Zorgt u voor:

Beamer, scherm, geluid en computer/laptop en internetverbinding. Wanneer u hier niet over beschikt, meld dit dan bij uw aanvraag. Dan zorgen we met elkaar voor een passende oplossing.

TijdsinvesteringCa. 1,5 uur en 15 minuten pauze
Prijs€ 285,00 excl. reiskosten en B.T.W. & handout met belangrijkste tips over online pesten voor uw vereniging.

In een veilig sportklimaat is er ook geen ruimte voor seksuele intimidatie. Wanneer u hier meer over wilt weten, klik dan op deze button.