Workshop webtools gebruiken

Wat zijn webtools en waarom zetten we deze in?

Kinderen en jongeren groeien op met internet. Ze leren van elkaar hoe een bepaalde game gespeeld kan worden, wat zij moeten doen om nog beter te worden. Dat vinden ze leuk. Waarom gebruiken we dat enthousiasme niet voor lesdoeleinden? Er zijn vele programma’s op internet beschikbaar die de lessen kunnen ondersteunen. Dit zijn webtools. Dit is heel anders dan een filmpje bekijken. Kinderen moeten zelf aan de slag. Het mooie aan het gebruiken van webtools is, dat zij leren op een manier die zij prettig vinden. Ze ontdekken nieuwe mogelijkheden op internet, en het allerbelangrijkste is, dat de leerstof veel beter verwerkt wordt. Het maakt de lessen leuker, aantrekkelijker en interactiever.   Daarnaast leren de leerlingen gebruik te maken van internet, op een manier die zij in de toekomst nog veel meer zullen gaan inzetten.

Voor wie is deze workshop

De workshop  webtools is geschikt voor leerkrachten van de hogere groepen van het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs.

Opzet

Het is niet voor niets een workshop, want er zal gewerkt worden. Na een korte introductie, worden er verschillende webtools uitgelegd. Mogelijkheden, functionaliteit en geschikte lesmogelijkheden en enkele voorbeelden.

Vervolgens kiezen de leerkrachten een geschikte webtools en gaan daar zelf mee aan de slag.  Na afloop worden de gebruikte tools geëvalueerd.

 • Resultaat

  • Weten webtools zijn
  • kennen van de kracht van webtools
  • durven uitproberen van verschillende mogelijkheden
  • Weten hoe bepaalde tools werken
  • Kunnen inzetten tijdens de lessen

Zorgt u voor:

Beamer, scherm, geluid en computer/laptop, internetverbinding. En per 2 leerkrachten een computer/laptop.

 Plaats

De workshop  ‘webtools’ wordt in heel Nederland gegeven.

Tijdsinvestering2 uur
Prijs€ 155,00